Tradicionális Thai masszázs
 
masszazsnekedtoke zenta1219523326A tradicionális thai masszázs ősi, a keleti kultúrában több ezer éve alkalmazott, a szervezet öngyógyító erején alapul, összetett, testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer. A thai masszázs jelentősége a méregtelenítésben, a fekvő betegek egészségi és kedélyállapotának javításában és a mozgásszervi megbetegedések gyógyításában, illetve rehabilitációjában is óriási!
A thai masszázs ötvözi a nyugati kultúrákból kinőtt két terápiát, a nyirokmasszázst, ami méregteleníti a szervezetet, illetve a frissítő masszázst, amely a jó közérzetet biztosítja. Ennek köszönheti lazító hatását: azt adja meg a szervezetnek, amire szüksége van.
A thai masszázs alapvetően abban különbözik a nyugati típusú masszázsoktól – például a svéd-masszázstól -, hogy míg az utóbbi az izmokat és a testet kezeli, addig a keleti kultúrában az "energiapályák szabad áramlásán" van a hangsúly. A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, más szóval életerő.
Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik szervezetben. A mértéktelen élet élvezet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy a sérülés ezt a folyamatot megzavarja.
Az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségek okozója is lehet. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ezáltal az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszőr nem csak a kezével dolgozik, igénybe veszi alkarját, könyökét, térdét, sőt a lábát is.
A masszírozást a földön végzik, hiszen masszőrnek és páciensnek egy szinten kell lennie. A páciens könnyű ruhát visel a kezelés alatt. Különlegessége, hogy több nyújtást és kimozgató gyakorlatot is tartalmaz, felszabadítja az izmokat, ízületeket a feszültség alól. A sokoldalú kezelés ideje másfél, két órát is eltarthat, de van rövidített egy órás változata is.
A thai masszázs, több mint masszázs: ötvözi az akupresszúra, jóga, reflexológia elemeit. Kilazítja az ízületeket, nyújtja az izmokat, stimulálja a különböző szerveket, vitalizálja és felüdíti a testet és a lelkeket egyaránt.